Glasfusing workshop

Glasfusion glasfusing is het glas versmelten. Tijdens deze workshop ontdek je de schitterende wereld van glasfusing en maak je een heus kunstwerk.

Fantastische kleuren speciaal Bullseye glas liggen al voor je klaar. Je leert het glas snijden en breken. Laat je verleiden en kies de mooiste kleuren. Wij geven deskundige begeleiding, tips en advies.


Voor de workshop gebruiken we uitsluitend professioneel gereedschap en Bullseye glas. Dit Amerikaanse glas wordt speciaal voor glaskunstenaars gemaakt.

Van gesneden en gebroken losse stukjes glas maak je een fraaie compositie door ze naast elkaar en over elkaar te leggen. Nog steeds zijn het losse stukjes die pas in de glasoven door de hitte (bijna 800! graden) aan elkaar smelten.

Glasfusing workshop

Woensdagmiddag 7 augustus 13.30 uur
(Nu nog beperkt plaats)

  Cursus-glasfusing 2Cursus-glasfusing 1

9 Nogmaals bedankt voor de leuke en leerzame workshop glasfusing. Mede door je goede adviezen heb ik al diverse mooie objecten kunnen maken. Anne Hoogland

De prijs van de workshop is 75,- euro per persoon

icon0  Inclusief uitleg glas snijden
icon0  Inclusief alle Bullseye glas basis werkstuk
icon0  Inclusief 1x stoken in de glasoven

De stukjes glas op een glazen grondplaat leggen kan ook. Voor 10 euro hebben we zowel vierkante als ronde glasplaten; doorsnee 30 cm. Deze glasplaten passen ook in een brede standaard (15 euro), een tuinframe (20 euro) of een smalle standaard (10 euro).

Staand object

De cursus is ten einde als jouw werkstuk de oven in gaat. Als de oven na een paar dagen is afgekoeld kom jij jouw kunstwerk ophalen. Nu hoef je het alleen nog maar in een standaard te plaatsen en je kunstobject is klaar. Zo mooi dat het overal tot z’n recht komt en je er jaren van kunt genieten.


De haan van Lies Roos als lichtvanger


Fenneke Groenbroek laat zich inspireren door eigen achternaam

Wat vinden onze bezoekers

Bezoekers over Glasatelier Jan Hooghiemstra in hun reviews:

icon0  Het persoonlijke maakt het hier ontzettend leuk om naar toe te gaan. Alle vrijheid voor creativiteit! De gastvrijheid is fantastisch! Komen zeker weer.

icon0  Het was heel leuk om te doen, de tijd vloog voorbij, je denkt even nergens aan en je houdt er een mooi, kleurrijk, zelfgemaakt kunstzinnig object aan over.

icon0  Je kan daar met het hele gezin een creatieve dag beleven en je wordt heel goed verzorgd. De entourage is geweldig, goede begeleiding en duidelijke uitleg. Voor iedereen een aanrader.

Wandobject  Raamhanger

Het wandobject of de raamhanger is klaar als het 1 keer in de oven is geweest. In de speciale glasoven loopt de temperatuur langzaam op tot bijna 800 graden. De stukjes smelten nu volledig aan elkaar. Door de hitte lijkt het hele werkstuk even oranje van kleur. Gelukkig komen de echte kleuren snel weer tevoorschijn als het glas afkoelt.

Velen zullen zich verbaasd afvragen of je het echt helemaal zelf hebt gemaakt.


Kunstwerken van Marijke Hofstee Links en Angelien vd Velden Rechts

10 Héél leuk om te doen! Zou de hele middag wel door willen prutsen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Renske Swart

Tafelschaal

Wil je liever een schaal maken? Dan moet jouw kunstwerk 2 keer in de oven. Dit kost slechts 10 euro extra. De eerste keer smelten alle losse stukjes aan elkaar tot één geheel. Dit platte werkstuk leggen we daarna nog eens in de oven maar dan op een mal. Door de hitte zakt het glas nu naar beneden en neemt de vorm van de mal aan: de tafelschaal is gevormd.

Cursus glasfusen schaal  Cursus fusen glas in mal

Links platte werkstuk op de mal. Rechts door de hitte in de mal gezakt.

Schaal cursus glasfusen

Zo’n schaal is een pronkstuk op tafel. Je zou er eigenlijk niks in hoeven leggen maar hou dat maar eens vol …

Schaal Sietske Osinga glasfusen
Sietske Osinga haalt het voorjaar in huis met haar tulpen schaal

9 Het is een heerlijk ontspannen middag met Jan en Atje. Hartelijk ontvangen werden we met een kop koffie. Daarna een heerlijke lunch en toen aan de slag: na een duidelijke uitleg en oefenen voor het echte werk. De begeleiding is fijn en er is ruim tijd voor alles. Liesbeth Pantinga

Schaal open cursus glasfusen

De schalen hebben een doorsnede van 30 cm.

Bepaal helemaal zelf wat je maakt

Glasfusen 1 workshop
Staande objecten gemaakt door Dineke Slump

Niet iedereen hoeft tijdens de workshop hetzelfde te maken. Ga jij voor een raamhanger, staand object, tafelschaal of maak je het liefst een wandobject? De keuze is aan jou


Atje maakt een raamhanger

Glasfusing workshop

Woensdagmiddag 7 augustus 13.30 uur
(Nu nog beperkt plaats)

9 De workshop glasfusing is heel leuk. Iedereen kan het en je maakt de mooiste dingen. Gea Holdinga

Mis het niet en meld je nu aan

Geef je nu op via de mail  Of bel direct: 06 16 533 568

Agenda

wo 17 juli, do 18 juli, vr 19 juli, do 22 aug.
    Agenda overzicht