Grafmonumenten naar eigen idee

Bij Glasatelier Jan Hooghiemstra is het mogelijk zeer persoonlijke grafmonumenten van glas te laten maken. We luisteren goed naar uw wensen en brengen onze jarenlange ervaring in. Daarbij letten we goed op de technische uitvoerbaarheid. Grafmonumenten staan dag in dag uit in weer en wind. Belangrijk is dat materiaal keuze en constructie garant staan voor een blijvend mooi monument.

Grafmonumenten een eerste oriëntatie.

Een bezoek aan het glasatelier in Oentsjerk is de eerste stap. Vrijblijvend rondkijken, vragen stellen, materialen bekijken maar vooral aanvoelen hoe alles overkomt. Alleen als je een positief gevoel hebt bij zo’n eerste kennismaking dan is er een basis om prettig en succesvol verder te gaan.

Grafmonumenten samen ontwerpen.

We maken een ontwerp op wit karton op ware grootte. Samen knippen en plakken. Kies je voor een ronde of rechte hoek, gekarteld, strak of een combinatie van beiden? We knippen de vorm uit het karton en bekijken het resultaat. En al klinkt het misschien kinderachtig alleen op deze manier zie je zo goed mogelijk hoe het grafmonument er uiteindelijk uit komt te zien. Op ieder moment kunnen we aanpassen en veranderen. We zullen onze creativiteit inbrengen en je wijzen op alternatieven zonder iets voor te schrijven.

Grafmonumenten en teksten.

Kiezen voor een bepaald lettertype is belangrijker dan je misschien zult denken. Alle teksten printen we meteen uit in een door jou gekozen lettertype en leggen ze op het karton. Is het lettertype wat we geprint hebben te zakelijk, te speels of geeft het precies het juiste gevoel? Door alternatieven naast elkaar te leggen zie je meteen de verschillen en kun je een bewuste keuze maken. In plaats van een lettertype kun je ook kiezen voor eigen handschrift. Een naam in eigen handschrift kan in het glas worden gegraveerd maar kan ook van gekleurd glas worden gemaakt en op grafmonumenten worden verlijmd.

Voor meer informatie over grafmonumenten kun je mailen naar: info@janhooghiemstra.nl
Maar bellen kan natuurlijk ook: 06 16 533 568

Agenda

wo 17 juli, do 18 juli, vr 19 juli, do 22 aug.
    Agenda overzicht