Expositie glaskunst Burgum

Tot 8 januari is in het streekmuseum/volkssterrenwacht Burgum de expositie “De os, de ezel en de ster” te zien. Het betreft een zeer uitgebreide collectie kerststallen uit alle delen van de wereld. Daarnaast een aantal hoogtepunten uit de Burgumer kerkhistorie en er zal ook  werk te zien zijn van Alien de Bruin en Jan Hooghiemstra.

Voor deze gelegenheid hebben het Streekmuseum en glaskunstenaar Jan Hooghiemstra de handen ineen geslagen en voor € 20 een speciaal arrangement samengesteld. In het glasatelier in Oentsjerk is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop Kerstdecoratie van glas. In deze workshop worden drie werkstukken gemaakt onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers. In de glasoven worden ze versmolten tot ware kunstwerkjes die daarna afgehaald kunnen worden in het Streekmuseum. Bij de prijs is de toegang tot de expositie en het gehele museum inbegrepen.

De workshop wordt gegeven op dinsdag 11 december.
’s Middags om 13.30 uur en ’s avonds om 19.30 uur.

Opgave kan bij de beheerder van het Streekmuseum-Volkssterrenwacht Burgum de heer T. Meijer op tel. 0511-465544 maandag dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Agenda

wo 17 juli, do 18 juli, vr 19 juli, do 22 aug.
    Agenda overzicht