Kunstmaand Ameland 2018

Kunstmaand Ameland 1 t/m 30 november 2018. Professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland exposeren hun werk op Ameland. In en rond alle vier de dorpen zijn er exposities in hotels, appartementengebouwen, kampeerboerderijen, campingrecreatieruimtes, kerken, gemeentehuis, galeries alsmede in het landschap.

Glaskunst Jan Hooghiemstra

Werk van glaskunstenaar Jan Hooghiemstra wordt tijdens de Kunstmaand in Ballum geëxposeerd. Zijn werk toont een droomachtige wereld van symbolische beelden die hij in zandvormen laat ontstaan. Het is ‘spelen met glas’ op een onbevangen wijze, zoals een kind verwondering en fantasie omzet in vormen. De objecten zijn speciaal voor Kunstmaand Ameland 2018 gemaakt.


Jan Hooghiemstra

Als voorbereiding reisde Hooghiemstra af naar Bornholm. ‘God schiep de aarde, hield van alles een beetje over en maakte daarvan Bornholm’. In die bewoordingen praten de bewoners graag over hun eiland dat midden in de Baltische Zee ligt. Zwerftochten van rotskust tot zandstrand, Hooghiemstra vond er niet alleen de inspiratie voor dit werk maar verwerkte ook het fijne zand in zijn zandvormen.

Wanneer: 1 t/m 30 november 2018
Waar: Serre Roosdunen Strandweg te Ballum
Toegang: gratis
Catalogus Jan Hooghiemstra: 2 euro

Kijk verder op de site van Kunstmaand Ameland 2018

 

Agenda

vr avond 2 nov, za mi 3 nov en wo mi 14 nov
vr 9 nov en vr 30 nov
1 t/m 30 november
    Agenda overzicht