Vrijgezellenfeest Friesland

Een paar dagen voordat Agatha met Henk gaat trouwen wacht haar een verrassing. Agatha wordt naar het Glasatelier in Oentsjerk gelokt waar haar vriendinnen zich hebben verstopt. Als Agatha niets vermoedend binnenstapt komt iedereen gierend van het lachen te voorschijn. Het vrijgezellenfeest kan niet meer stuk. De vriendinnen vertellen hoe moeilijk het is geweest alles geheim te houden en ondertussen wordt met veel plezier de toekomstige bruid vrolijk uitgedost. Iedereen is uitgelaten, koffie en thee zijn onbeperkt aanwezig en de meegebrachte oranjekoek laat zich heerlijk smaken.

Schitterend vrijgezellenfeest

Na een korte uitleg gaan de meiden enthousiast aan de slag. Ze maken tijdens deze workshop een eigen werkstukje als herinnering aan dit schitterende vrijgezellenfeest. De werkwijze is eenvoudig. Vlak glas wordt beschilderd met gekleurd glaspoeder dat vermengd is met een vloeistof. Zonder kwast of penseel wordt de ‘verf’ vanuit het flesje aangebracht op het glas. Corrigeren kan altijd: simpel de ‘verf’ er weer afvegen. De mooie heldere kleuren zorgen automatisch voor een prachtig resultaat.

Tafelschaal

Na deze eerste ‘oefening’ wordt een grote tafelschaal als cadeau voor het bruidspaar gemaakt. Agatha zoekt de kleuren uit die ze graag in de schaal verwerkt wil hebben en samen spreken ze af dat het een schaal met bloemen gaat worden. Iedereen krijgt een stuk glas als deel van het groepswerkstuk. Vol overgave en geconcentreerd beginnen ze. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten: af en toe is het muisstil!

Groepswerkstuk

Als alle stukken klaar zijn worden ze tegen elkaar gelegd en zie je langzaam de tafelschaal ontstaan. Het glas zal door verhitting in de glasoven voller van kleur worden maar de toekomstige bruid is nu al enthousiast over het groepswerkstuk. Het uiteindelijke resultaat is een schaal die er nog mooier uitziet dan iedereen had verwacht. Kortom een schitterend vrijgezellenfeest met een fantastisch huwelijks cadeau voor maar € 29,50 per persoon.

Reserveer nu via de mail
of bel 06 16 533 568

Meer informatie op de pagina groepswerkstukken.

 

Agenda

wo 17 juli, do 18 juli, vr 19 juli, do 22 aug.
    Agenda overzicht